Blogger Templates

Friends

Tuesday, 29 November 2011

jawapan kepada kenyataan

koe nieh da ckop bagus ke na nasihat orng??
=lebih baik aku yang ta baik nie na brubah jadi baik drpda ta berubah langsung..

komfirm ke koe nie msok syurga na nasihat orng??
=memey r ta comfirm, tapi aku na masok syurga..

koe jaga tepi kain koe, aku jaga tepi kain aku, ta payah na nasihat orang
=ok, kalo camtu, mse koe mati nieh, ta payah dok panggil orng soh kafankan koe, koe mandy sndri, kafan sendri..

aku bleh buat ape aku suke, dalam islam ta ada paksaan
=statement nieh untuk orng yang na msok islam je.. that mean, dalam islam, spe2 pun bleh masuk islam..

Sunday, 27 November 2011

i will love you for a thousand years

for the first time we be together,
i want you to come closer,
so much thing to be remember,
you're the one for me forever,

staring at your eyes,
no more choice like a dice,
look at your smiles,
i had this world for a thousand miles,

i will love you for a thousand years,
i will make sure no pain, no tears,
breath my love and feel it in your heart,
i will stay with you either it's easy or hard,

you make my dreams come true,
you make my dream become reality,
all that we had been through,
become a sweetest memory,,

Saturday, 26 November 2011

all you know is just to be liar!!

you said that you're single,
but they said that you're couple,
you said that you like me,
but they said that you're like many,

you're said that i'm the luckiest,
because i got a boyfriend like you,
bu they said that i'm the unluckiest,
because i got a playboy like you,

u're said that you're like this,
but they said you're like that,
all you know is just to be a liar,
all you know is just to be a liar,

you and they make me confused,
they said like that,
you said like this,
all you know is just to be a liar..

Friday, 25 November 2011

2 jejaka, 2 cerita cinta, dalam 1 hati wanita,,

di sana memberi cinta,
di sini memberi sayang,
si dia tak pernah berdusta,
si dia tak pernah curang,
si dia disana membuat hati sentiasa ingin bersama,
si dia disini membuat diri seperti ingin terbang,

2 cerita cinta yang berbeza,
kau di sana berharap diri ini untukmu selamanya,
kau di sini mengimpikan di ri ini  menemani di syurga,
kedua-duanya setia bersama,
walaupun tidak mengetahui keadaan sebenarnya,

hati yang dimiliki wanita,
susah untuk difahamkan semua,
bukan untuk memainkan perasaan jejaka,
tetapi untuk mengelakkan dari terluka,,

sayang!!

termenung aku melihat awan berarak,
suasana yang sungguh damai dan menenangkan,
tidak pernah berasa sesak,
membuat aku berada dalam kenangan,

sungguh! inilah yang ku inginkan,
bersamamu dalam apa jua keadaan,
tidak akan terpisah irama dan lagu,
begitu juga kau dan aku,

tidak  lekang dari memikirkanmu,
membuat diriku tersenyum selalu,
bahagia datang dan berdamping denganku,
perasaan hanya aku seorang yang tahu,

bulan dan bintang tidak lagi menemaniku,
kerana mereka tahu tentang kau dan aku,
mengubah hidupku yang kesunyian,
diisi dengan penuh kebahagiaan,,

simpan kan sayang itu dalam hatimu..

rasa itu,
terlalu lama tersimpan dalam hatiku,
entah kenapa hari-hariku,
terasa hilang tanpa dirimu,

ingin ku ucapkan,
tetapi tak mahu bertepuk sebelah tangan,
akhirnya ku simpan,
sampai kapan tidak ketahuan,

aku inginkan dirimu,
jadikan hanya aku milikmu,
jangan biarkan aku hanyut tanpamu,
jangan biarkan aku kosong tanpamu,

akan ku lenakan malamku,
dengan asyiknya senyumanmu,
akan ku simpan selalu di hatiku,
biarpun tiada siapa yang tahu,,

terima kasih kerana membahagiakannya..

sesekali teringat akan dirimu,
bagaimana dirimu ketika aku jauh berbatu,
hati ini resah sekali memikirkanmu,
kalaulah aku berada di sisimu selalu,

ku pulang dengan harapan,
agar cinta kita temui kebahagiaan,
tetapi derita tiba bagai securah lautan,
terkapai-kapai aku mencari kekuatan,

kamu ditakdirkan untuknya,
semoga kamu berdua sentiasa bersama,
walaupun perit untuk diterima,
terima kasih kerana membahagiakannya,,

Monday, 21 November 2011

dikala disisiku hanya air mata,

bermula dengan sesuatu yang indah,
tapi kenapa sekarang kau berubah,
bahagia hubungan dulu perlahan musnah,
kini tinggal luka yang parah,

kau menjanjikan sumpah setiamu,
kau mengaku hanya aku kekasihmu,
kau memberikan seribu satu perjalanan cinta,
kau membuatku merasa bahagia,

harapan dulu tinggal kenangan,
perasaan kini cuma sisa,
dalam sebuah cerita kehidupan,

terima kasih kerana pernah menjadi,
suri di hati ini,
dulu, ku hanya mahu kamu sampai mati,
kini, ku jalani hidupku tanpa kamu di sisi,

hari-hari, hari aku,

hari nie hari important to me,
buat aku feel aku the most happy,
all the everything i make mesti menjadi,
i'll never forget moment nie!!

hari nie aku holiday lagi,
aku cakap at bos, my head feel dizzy,
so, with senang hati,bos bagi aku cuti,
my bos is so baik hati,

aku pun take a chance to go to shopping,
aku tengok all the clothing,
aku pun buy la yang bling2,
dengan another one warna pink,

when i walk lagi tengok baju,
OhGod! my bos nampak aku,
dalam hati aku, what i'm supposed to do?
my head is so messy ta menentu,

takkan lha i'm gonna lari,
of course bos will suspect nanti,
bos notice me, and suruh aku berhenti,
bos cakap macam nie "u're fired without salary!!"

Sunday, 20 November 2011

aku hanya untukmu, dan begitu juga padamu,

saat waktu itu bersama,
kenangan indah sering tercipta,
kau untukku,
dan aku untukmu,

segala yang dijanji,
sama-sama kita kotakan,
sayang yang dulu hingga kini,
semakin hari semakin berpanjangan,

hati ini milikmu,
kamu sebahagian dariku,
terima kasih tuhan, keranaMu, kami bertemu,
mensyukuri nikmat kasih-sayang itu,

segala terpendam kini diluahkan,
kau dan aku sebagai pasangan,
sumpah dan janji jadi pegangan,
semoga hubungan ini berkekalan,

Saturday, 19 November 2011

jangan tinggalkanku sayang..

pagiku, bersamamu,
pemberi semangat untuk memulakan hariku,
petang ku bersamamu,
awan mengiring memayungiku untuk berjumpa denganmu,
malamku,
bulan dan bintang menemaniku seperti juga kamu,

aku dan dirimu,
bagai laut yang tak pernah berenggang dengan ombak,
aku kehilanganmu,
bagai hilang udara untuk bernafas,

hidupkan aku dengan separuh hatimu adalah aku,
jangan biarkan aku mati kerana kekeringan cintamu,
tidurkan aku dalam kehangatan pelukanmu,
bangunkan aku dengan kesejukan hembusan nafasmu,

Friday, 18 November 2011

aku sayang kamu hingga mati..

saat mata ditutup suatu hari,
permintaan terakhir hanyalah kamu di sisi,
temani aku hingga hujung hati,
hatiku selamanya milikmu abadi,

tinggalkan cerita semalam,
kekecewaan terubat dek pengalaman kelam,
kebahgiaan kau beri buatku diam,
cahaya menyinari walaupun malam,

biarkan cubaan kunjung tiba,
hati ini kekal tegar bersama,
si pria yang dipuja-puja,
indahnya dunia jika berdua,

segala impian bercampur keinginan,
biarkan tinggi mencecah awan,
tak dapat digapai, tapi menjadi harapan,
semoga kita kekal berpanjangan..

tidak semua cantik itu cantik #2

maka berkumpullah semua perempuan,
yang cantik untuk menjadi pilihan,
puteri kecil menangis sedu-sedan,
semuanya bukan ibu kesayangan,

datanglah gerangan seorang wanita,
gemuk dan tidak pula cantik paras rupanya,
puteri kecil berlari dan mendakapnya,
tangisannya terhenti, terlihatlah senyumannya,

wanita itu adalah ibunya,
rakyat lain tertawa sahaja,
bagi puteri kecil, lawalah hendaknya,
wanita yang digelar ibu itu cantik rupanya,

puteri kecil melompat gembira,
ibunya seorang wanita yang jelita,
tidak terlihat pula kecantikannya,
tapi baginya, ibunya adalah segalanya,

tidak semua cantik itu cantik #1

tersebutlah al kisah dahulu kala,
di sebuah perkampungan yang jauh jaraknya ,
tinggal seorang wanita dengan puterinya,
mereka hidup tidaklah semewah mana,

kemudian pergilah mereka ke pekan,
untuk membeli keperluan seharian,
sedang berjalan membuat pilihan,
terlepaslah pimpinan tangan puteri kesayangan,

menangislah ia menunggu ketibaan,
tangisannya didengar dan menjadi perhatian,
ramai bertanya mengapa dia dalam tangisan,
puteri kecil memberitahu ibunya tidak ketahuan,

untuk memudahkan pencarian,
ramai bertanya bagaimana gerangan,
puteri kecil mula memberikan keterangan,
ibunya seorang yang amatlah cantiknya menjadi perhatian,